Arkilya ICT

Switch to desktop
Womens Magazine

De stap naar een server

Groeit uw onderneming, dan groeit het aantal werkplekken (pc's) mee.

Veelal staat de totale data van uw bedrijf dan verspreid over verschillende pc's. 

Wordt een laptop dikwijls ook nog door werknemers mee naar huis genomen, dan wordt het ‘delen van informatie helemaal onmogelijk en als het tegen zit wordt het werk ‘dubbel’ gedaan omdat u in een oude versie van een bestand zit te werken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het verlies aan data/mail wanneer een PC crasht. Mogelijk komt u er dan pas achter dat er zelfs nooit een back-up is gemaakt. Geen ondenkbare situatie binnen kleinere ondernemingen.

 

Alle informatie centraal opgeslagen

Het gebruik van een server laat bovenstaand scenario tot het verleden behoren. Data, mail en agenda worden op de server bewaard en via internet wordt steeds tijdig een volledige back-up gemaakt. Iedere gebruiker krijgt inlogcodes, u kunt altijd en overal bij uw bestanden en gaat een keer mis, dan bent u verzekerd van een back-up. Laat alle programmatuur op de server installeren en iedereen kan tegelijkertijd in ieder bestand of document. Van alle eerder genoemde voordelen, komt dit vooral de productiviteit binnen uw organisatie te goede. 

Kortom, in alle opzichten is werken met een server efficiënter en daarmee kostenbesparend. 

 

Beter beveiligd

Privacy gevoelige informatie kunt u nu afschermen voor andere gebruikers en mailberichten en afspraken kunnen worden gesynchroniseerd met uw telefoon.

Maakt u een afspraak in de agenda van uw telefoon, dan zal deze binnen enkele minuten ook zichtbaar zijn in Outlook. Zo ‘deelt’ u de zakelijke agenda met uw collega’s, is de planning voor iedereen duidelijk en voorkomt u het maken van dubbele afspraken.

Gebruikmakend van een server, zal het netwerk ook beter beveiligd zijn tegen ongewenste ‘indringers’.

 

Buiten kantoor

Nog een voordeel van een server is dat u veilig op afstand bij uw bestanden kunt komen, vanaf iedere plek in de wereld, uiteraard met een internet verbinding. U kunt via internet op een beveiligde manier inloggen op de server en u beschikt over alle mogelijkheden die u ‘normaal’ gesproken vanuit uw kantoor ook zou hebben, waaronder het ontvangen en versturen van mail.

Kortom werken met een server is behalve efficiënt ook veiliger en waarborgt de continuïteit van uw onderneming. 

 

Wij verzorgen de aanleg van databekabeling, installatie en implementatie van de server en nemen de volledige zorg - voor wat betreft het onderhoud aan de gekoppelde werkstations (Pc’s) – voor onze rekening. Onderhoudscontracten zijn dan ook zo ingericht dat door preventief onderhoud en tijdig registreren en rapporteren, calamiteiten kunnen worden voorkomen. Met een Service Level Agreement (S.L.A.) bent u er van verzekerd dat u in geval van storing - binnen de contractueel afgesproken tijd – de problemen direct worden opgelost.

 

Wilt u uitleg over hoe dit er in de praktijk uit kan zien? Neem contact met ons op!

Copyright Arkilya ICT 2013. All rights reserved.

Top Desktop version